MUP: Za 300 evra izdavali lažne potvrde o vakcinaciji

Krvi ima samo za vitalno ugrožene pacijente
03/02/2022
D-dimer: Kada je neophodno uraditi analizu
05/02/2022

MUP: Za 300 evra izdavali lažne potvrde o vakcinaciji

Direktor Doma zdravlja u Kovačici i još osam osoba uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u izdavanju lažnih potvrda o vakcinaciji protiv kovida. Kako je saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje direktoru DZ “Kovačica” P.V, administrativnom radniku M.R, referentu za zaštitu od požara S.S, kao i za S.D, M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N.

U saopštenju je navedeno da je direktor koristio svoj službeni položaj kako bi M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N dobili potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa, a da vakcinacija nije sprovedena, pri čemu je S.S. pronalazio zainteresovane osobe za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda.

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je P. V., kome su pomogli S. S. i D. S., za novčani iznos od po 300 evra po osobi omogućio dobijanje potvrda o izvršenoj imunizaciji iako nisu primili vakcinu. Zatim je , kako se sumnja, P. V. naložio M. R. da unese navedena lica u elektronsku bazu podataka “e-vakcine” kako bi sa falsifikovanim ispravama mogla da dobiju kovid pasoše.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.