Lekari iz SAD operisali desetoro dece sa srčanim tegobama

Studentkinje kod ginekologa idu jednom godišnje
07/12/2021
Radionicama krče put ka uspešnom roditeljstvu
09/12/2021

Lekari iz SAD operisali desetoro dece sa srčanim tegobama

Tim kardiohirurga i kardiologa iz Sjedinjenih Američkih Država i Italije, koji radi u okviru međunarodnog udruženja “Dar života“, operisao je u Univerzitetskom kliničkom centru u Prištini desetoro dece sa srčanim tegobama, dok je 153 pregledano, prenosi Ekonomija onlajn.
Pedijatar-kardiolog Ramuš Bejići kaže da će u martu i maju 2022. godine biti obavljene još dve intervencije. On kaže da je jedan od lekara u timu iz Amerike, dr Frančesko Santoro, rekao da nikada nisu obavili bolju misiju.

– Služba kardiologije je veoma obimna i uključene su mnoge službe kako bi se operisalo dete sa srčanim oboljenjima i izlečilo. Bili su američki tim i kardiohirurg iz Italije. Sve službe koje učestvuju u pedijatrijskoj kardiohirurgiji uključene su u lokalne kurseve. Bili su anesteziolozi, kardiohirurzi – kaže Bejići.

Prema njegovim rečima, pregledano je 153 dece, a od 48 predstavljenih mališana odabrano je 10 u najtežem stanju i sačinjen je spisak dece za koje je planirano da budu na programu u martu i maju 2022. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.