Koliko će da traje Kovid 19

VMA dežura svaki dan
29/03/2020
Kako preživeti izolaciju
31/03/2020

Koliko će da traje Kovid 19

Epidemilog Predrag Kon izjavio je danas da, sudeći prema podacima struke, korona virus će se među ljudima zadržati još neko vreme, a vremenom će se videti da li će steći sposobnost da neprekidno bude prisutan, kao što je virus gripa.

Kon je istakao da iako ovaj virus još nije stigao u neke delove sveta, vrlo verovatno je da će stići kasnije.

“Govoreći o Italiji, vrlo je bitno da se virus ne proširi na jug i da zbog toga dođe do produženja ovog virusa”, ukazao je Kon i dodao da je bitno da se ne ponovi ono što se desilo na sveru Italije.

Inače, u Srbiji su u poslednja 24 sata registrovane još 82 pozitivne osobe na korona virus , čime je ukupan broj obolelih porastao na 741, a do sada je od ove bolesti umro 13 osoba. U ovom momentu na respiratoru nalazi 55 osoba.

Zamenik direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević. je na konferenciji za novinare rekla da su od poslednjeg izveštaja registrovana još tri smrtna ishoda koja se povezuju sa Kovidom 19.

U KC Vojvodina preminuo je pacijent star 62 godina koji je bolovao od hipertenzije, gojaznosti i bolesti bubrega, zatim u KBC “Dragiša Mišović” još dve žene stare 86 i 82 godine, a obe su imale udružena hronična oboljenja.

Kisić Tepavčević je novinarima rekla da su od poslednjeg izveštaja, do 15 časova testirani uzorci 376 osoba od kojih je 82 pozitivno i 294 negativno na novi korona virus.

Ukupno je do sada testirano 2. 462 osoba u Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.