Još jedan punkt za vakcinaciju na Zvezdari

Najmanje 250 žrtava nadrilekara koji su “ulepšavali” žene
27/04/2021
Po vakcinu i u “Ušće”
04/05/2021

Još jedan punkt za vakcinaciju na Zvezdari

Novi, četvrti punkt za vakcinaciju na Zvezdari, otvoren je u Sportskom centru „Olimp”. Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević proverila je juče kako teče vakcinacija i poručila da se Grad Beograd zalaže da punktovi budu dostupni svim građanima.

– Svi koji žele, danas se mogu vakcinisati „sinofarm” vakcinom. Grad Beograd se zalaže da punktovi za vakcinaciju budu dostupni svim građanima. U proteklih mesec i po dana u punktovima koji su otvoreni u svim ruralnim naseljima u Beogradu vakcinisano je više od 45.000 građana. Punktovi u koje građani mogu doći bez zakazivanja i punktovi koji se nalaze u seoskim ambulantama nastaviće sa radom i u narednom periodu – rekla je Stanisavljevićeva i zahvalila medicinskim radnicima i direktorki Doma zdravlja „Zvezdara”.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da je ovo četvrti po redu vakcinalni punkt na teritoriji ove opštine.

– Cilj nam je da vakcinaciju učinimo dostupnom za što veći broj stanovnika naše opštine. U prethodnom periodu organizovali smo vakcinalne punktove u zdravstvenoj stanici u Malom Mokrom Lugu, ambulanti u Velikom Mokrom Lugu i u naselju Vojvoda Vlahović. Danas smo ovde u SC „Olimp” i siguran sam da ćemo nastaviti ovim tempom. Po broju vakcinisanih smo među prvih deset opština u Srbiji i vrlo smo blizu toga da skoro polovina punoletnih stanovnika bude vakcinisana, što je i najbrži način da se vratimo normalnom životu – naglasio je Jeremić.

Direktor Sportskog centra „Olimp” Slaviša Damjanović kazao je da je uprava ovog centra prepoznala važnost toga da se što veći broj posetilaca, korisnika i građana vakciniše.

– Zato smo se odlučili na zajedničku akciju sa Gradskom opštinom Zvezdara, Domom zdravlja „Zvezdara” i nadležnim sekretarijatom, kako bi što veći broj naših građana bio vakcinisan u najbržem roku i bez zakazivanja i čekanja – rekao je Damjanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.