Inspektori zatvorili nelegalan dom za stare

U Srbiji svaka treća osoba ima visok pritisak
29/09/2021
Na Festivalu potpomognute oplodnje 70 stručnjaka za VTO
30/09/2021

Inspektori zatvorili nelegalan dom za stare

Inspektori socijalne zaštite zatvorili su Dom za stara lica „Gala“ u Novom Slankamenu, u Ulici Branka Radičevića 23, saopšteno je danas iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. U okviru inspekcijskog nadzora oni su utvrdili da se u Domu „Gala“ pruža usluga domskog smeštaja odraslim i starijim licima, bez dozvole za rad u skladu sa članom 115. Zakona o socijalnoj zaštiti.

“Tokom obavljanja nadzora utvrđeno je da se na navedenoj adresi nalazi 20 korisnika, nakon čega je doneto Rešenje o zabrani rada i dat nalog za njihovo iseljenje. U toku kontrolnog nadzora, 30. septembra, konstatovano je da su svi korisnici iseljeni. Protiv odgovornog lica podneta je krivična prijava i obavešteni su svi nadležni organi”, navodi se u saopštenju.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, pored redovnog nadzora, obavlja i vanredne inspekcijske nadzore ukoliko postoji sumnja na nepravilnosti u radu ili neadekvatan smeštaj, kao i nadzore po prijavi građana.

Pokrajinski sekretarijat je pozvao građane da svoje starije srodnike smeštaju u registrovane i licencirane domove, čiji se spisak nalazi na sajtovima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.