Ozoniranje prostorija, ali ne i krvi
21/04/2020
Popuštanje mera od ponedeljka
24/04/2020

I ovog vikenda policijski čas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren da će zabrana kretanja predstojećeg vikenda važiti kao i ranije, od petka popodne do ponedeljka ujutro, jer i pored izvesnog poboljšanja epidemiološke situacije ne sme da bude opuštanja.

“Ovog vikenda biće od petka u 18 časova do ponedeljka u pet ujutro. A kasnije ćemo da vidimo u skladu sa epidemiološkom situacijom i savetima lekara”, rekao je Vučić nakon obilaska novog bolničkog objekta na Karaburmi.

On je rekao da još nema popuštanja mera.

“Slušam svaki dan lekare i oni su za to da se produži za najmanje dve nedelje zabrana kretanja, posebno vikendom kada su najveće gužve”, rekao je Vučić.
Dodao je da će, kada prođu aktuelne mere, svi pričati da je moglo drugačije, ali da je on srećan što je država svojim merama uspela da sačuva živote ljudima.

“Izolacijom i odgovornošću smo sačuvali naše stanovništvo, pre svega roditelje”, rekao je on.

U Vojnomedicinskom centru Karaburma u Beogradu danas je otvorena nova privremena bolnica namenjene lečenju obolelih od korona virusa koja može da primi 60 pacijenata.

Predsednik je prilikom otvaranja rekao da se prema poslednjim podacima epidemija korona virusa u Srbiji smiruje ali da se Srbija osposobljava da sama proizvede sve što je potrebno za eventualni novi talas zaraze na jesen.

“Od ponedeljka ćemo proizvoditi 200 hiljada hirurških maski dnevno i guraćemo ih u magacine za sledeću priliku, nadam se da nas neće iznenaditi nešto, jer rezultati testova koje sam dobio jutros kažu da se polako epidemija smiruje i na to je veliki uticaj imala trodnevna zabrana kretanja”, rekao je Vučić.

Dodao je da je danas otvorena nova privremena Kovid bolnica napravljena da traje narednih 30 godina, da “predivno izgleda i ima jednu od najvećih šok soba na balkanu i 60 kreveta”, a posebno je zahvalio firmi “Termomont” koja je donirala materijal i izvela gradjevinske radove za samo 12 dana.

On je istakao da je Srbije sve spremnija, da ostaje još samo početak proizvodnje zaštitinih rukavica, i da će se požuriti sa završetkom izgradnje kliničkih centara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.