Humanitarna trka za centre za lečenje cistične fibroze

Oboljenje žute mrlje najčešći uzrok slabog vida kod starijih
12/05/2022
Ko istrči maraton trebalo bi da odmara 26 dana
16/05/2022

Humanitarna trka za centre za lečenje cistične fibroze

Udruženje za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije (CF Srbije) organizuje humanitarnu trku „Dok dišem, nadam se“, 14. maja u Novom Sadu, u sklopu majske kampanje „Trikafta za sve CF heroje“.

Iz Udruženja podsećaju da je maj mesec globalnog podizanja svesti o cističnoj fibrozi – genetski uzrokovanoj, multisistemskoj i neizlečivoj bolesti, od koje u Srbiji boluje oko 300 pacijenata. Aktuelna kampanja Udruženja CF Srbije je pre svega usmerena na informisanje javnosti o značaju inovativnog leka Trikafta i sticanje podrške donosilaca odluka – Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, za širu dostupnost ove inovativne terapije, koja produžava život svakog CF pacijenta.

Trku u subotu Udruženje organizuje sa još jednim konkretnim ciljem – prikupljaće se novčana sredstva za dalje opremanje centara u kojima se oboleli od CF u Srbiji leče. Zainteresovani učesnici trke mogu se prijaviti u subotu na startu, a sve dodatne informacije o satnici i trasi nalaze se na sajtu Udruženja: https://www.cfsrbija.rs/trka2022.html. Nakon trke biće postavljena spomen ploča na CF ružičnjak, kada će se učesnicima obratiti predstavnici ustanova od značaja za poboljšanje položaja obolelih od cistične fibroze i brojni zvaničnici.

Cena kotizacije je minimum 500 dinara, a sav novac koji se na događaju prikupi biće uplaćen na račun Udruženja CF Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.