Bolnica Sokobanja nije više kovid

Samo petina Austrijanaca poštuje policijski čas
26/01/2021
Vakcina samo ako preporuči onkolog
28/01/2021

Bolnica Sokobanja nije više kovid

Specijalna bolnica “Sokobanja” izlazi iz kovid sistema i toku je otpust pacijenata kući ili prebacivanje u druge kovid bolnice, saopštila je ta ustanova. Direktorka Vesna Milanović je dodala da se od 1. februara vraćaju u normalan režim rada. “Ne primamo više kovid pacijente. Pacijenti koji koji su za otpust idu kući, a oni kojima je potrebno dalje lečenju transportujemo u druge kovid bolnice. Izlazimo iz kovid sistema”, izjavila je Milanović.

Prve pacijente počeće da primaju u staroj zgradi, dok se ne dezinfikuje sav prostor i okriči jedan sprat na kom je bilo odeljenje intenzivne nege. Sa radom počinje: odeljenje pulmologije dece i odraslih, stacionarna rehabilitacija koštano zglobnog odeljenja dece, respiratorna rehabilitacija odraslih, kao i pružanje ambulantno-specijalističkih usluga iz oblasti pulmologije, kardiologije, pedijatrije, bronhoskopije i fizikalne medicine i rehabilitacije.

Ova specijalna bolnica zbrinjava pacijente sa nespecifičnom plućnom patologijom – hronična opstruktivna bolest pluća, astma, bronhitis, postpneumonična stanja, sinuzitisi, lokomotorna rehabilitacija kod odraslih i dece. Zainteresovani za boravak u ovoj ustanovi mogu da ih kontaktiraju radi informacija i rezervacija na telefone:

Stari Zavod: 018/830-515,

Novi Zavod: 018/830-124; 830-144; 830-164

ili putem email-a:  sokobolnica@sbsokobanja.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.