Bez zatvorske kazne za roditelje čije je dete umrlo od izgladnjivanja

Koliko košta participacija
08/12/2018
Liste čekanja u beogradskim bolnicama
18/12/2018

Bez zatvorske kazne za roditelje čije je dete umrlo od izgladnjivanja

Roditelji vegani čija je beba preminula sa 10 meseci od posledica izgladnjivanja neće ići u zatvor, odlučio je slovenački sud, preneo je Index.hr.

Slovenački sud osudio je roditelje na uslovnu zatvorsku kaznu od dve godine, a odslužićeje društveno korisnim radom nakon nagodbe kojom su priznali svoju krivicu za zanemarivanje deteta. Beba je preminula 2011. godine u ljubljanskoj bolnici zbog nelečene upale pluća i akutne neuhranjenosti. Dete je u bolnicu primljeno sa samo 3.600 grama težine, a tragičan slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti i socijalnih službi jer su roditelji, inače fakultetski obrazovani par iz Mirne Peći, a koji imaju još petoro dece, i ranije odbijao da ih vodi kod lekara i da ih leči.

Optužnica protiv njih podneta je 2014. godine nakon brojnih medicinskih ekspertiza najpre zbog neuhranjenosti deteta, a zatim i zato što dete u izrazito lošem zdravstvenom stanju nisu odveli kod lekara, te je ono umrlo u bolnici od posledica upale pluća.  Tokom istražnog postupka utvrđeno je da su sva njihova deca imala brojne zdravstvene teškoće, jer im nisu osigurali uravnoteženu ishranu potrebnu za normalan razvoj.

1 Komentar

  1. Pero Deformero kaže:

    Strašno! Ja bih zatvorio te sudije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *