Bez zatvorske kazne za roditelje čije je dete umrlo od izgladnjivanja

Koliko košta participacija
08/12/2018
Liste čekanja u beogradskim bolnicama
18/12/2018

Bez zatvorske kazne za roditelje čije je dete umrlo od izgladnjivanja

Roditelji vegani čija je beba preminula sa 10 meseci od posledica izgladnjivanja neće ići u zatvor, odlučio je slovenački sud, preneo je Index.hr.

Slovenački sud osudio je roditelje na uslovnu zatvorsku kaznu od dve godine, a odslužićeje društveno korisnim radom nakon nagodbe kojom su priznali svoju krivicu za zanemarivanje deteta. Beba je preminula 2011. godine u ljubljanskoj bolnici zbog nelečene upale pluća i akutne neuhranjenosti. Dete je u bolnicu primljeno sa samo 3.600 grama težine, a tragičan slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti i socijalnih službi jer su roditelji, inače fakultetski obrazovani par iz Mirne Peći, a koji imaju još petoro dece, i ranije odbijao da ih vodi kod lekara i da ih leči.

Optužnica protiv njih podneta je 2014. godine nakon brojnih medicinskih ekspertiza najpre zbog neuhranjenosti deteta, a zatim i zato što dete u izrazito lošem zdravstvenom stanju nisu odveli kod lekara, te je ono umrlo u bolnici od posledica upale pluća.  Tokom istražnog postupka utvrđeno je da su sva njihova deca imala brojne zdravstvene teškoće, jer im nisu osigurali uravnoteženu ishranu potrebnu za normalan razvoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.