Istraga zbog pogrešnog leka
21/04/2021
Zbog Vaskrsa pojačane policijske patrole u Grčkoj
23/04/2021

Beograd na pragu kolektivnog imuniteta

Gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić je saopštio da je Beograd u ovom trenutku vrlo blizu dostizanja kolektivnog imuniteta, a to znači da će 70 odsto ukupnog broja građana biti zaštićeno. Kako je gradonačelnik Radojičić precizirao na svojim društvenim mrežama, do sada je u Beogradu vakcinisano 40 odsto punoletnog stanovništva.

– Vrlo brzo možemo postići kolektivni imunitet u Beogradu. To znači da će 70 odsto od ukupnog broja stanovništva biti otporno na zaražavanje virusom korona. Ukoliko se bude nastavila ovakva dinamika rasta broja vakcinisanih sugrađana, vrlo sam optimističan u vezi sa postizanjem kolektivnog imuniteta u našoj prestonici – naveo je gradonačelnik.
On je dodao da je vakcinacija najvažnije sredstvo u borbi protiv pandemije virusa korona i apelovao da se što više građana odazove vakcinaciji i dalje pridržava epidemioloških mera.

Zaista smo vrlo blizu postizanja kolektivnog imuniteta u Beogradu. Pozivam sve sugrađane da iskoriste priliku i da se vakcinišu, jer sada tu mogućnost imaju i na novootvorenim punktovima rezervisanim za građane koji se nisu prijavili putem portala eUprave. Građani se sada bez zakazivanja mogu vakcinisati vakcinama “fajzer” i “sputnjik”. Jako je važno da svi razumeju da je vakcinacija najbrži i najefikasniji izlaz iz ove situacije – zaključio je gradonačelnik.
U Srbiji je, prema novim podacima Ministarstva zdravlja, dosad data 3.119.881 doza vakcina protiv korona virusa, a revakcinisane su 1.265.562 osobe. Građanima su na raspolaganju četiri vakcine Fajzer-BioNTek, Sputnjik V, AstraZeneka i Sinofarm.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.