Zatvara se bolnica u Areni
21/05/2021
U redu je da imaš dilemu
23/05/2021

Žena se porodila u parku

Jedna žena porodila se u parku u Borči, a nju i bebu pronašao je muškarac, dok je šetao psa, javljaju beogradski mediji. Kako navode, žena se porodila u parku u Ulici ratnih vojnih invalida. Muškarac koji ju je pronašao rekao je da je čuo plač deteta i prišao “očekujući ostavljenu bebu”. On je, sa devojkom, sačekao da stigne Hitna pomoć, koja je zbrinula porodilju. Beba je, kako navodi Telegraf.rs, prevezena u GAK Višegradska.

Ovo nije prvi put da bebe požure i da na svet dolaze van porodilišta. Jedan od poslednjih primera desio se prošlog leta na Aerodormu “Nikola Tesla”. Državljanka Tunisa je sa suprugom, našim državljaninom, došla da sačeka prijatelje i porodila se. Žena je dobila učestale kontrakcije, tako da nije bilo vremena za čekanje ekipe Hitne pomoći. Ulogu akušera preuzela je medicinska ekipa koja radi u aerodromskoj ambulanti i obavila porođaj.

Doktor koji je porodio je ispričao da je porodilja, iako prvorotka, zatečena naglim razvojem situacije, bila vrlo pribrana i saradljiva, tako da je samo nakon nekoliko dodatnih napora i bez komplikacija zdrava, muška beba došla na svet. Sve je bilo gotovo za 10-15 minuta. Otac je bio sve vreme prisutan i po rođenju sina rekao da će se zvati Adam.

Početkom jula, još jedna trudnica nije mogla da sačeka da stigne do porodilišta u Beogradu. Mama iz Ppančeva je u kolima Hitne pomoći na Pančevačkom mostu i to u sred popodnevnog špica – rodila zdravu devojčicu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.