Ukinut kontrolni PCR test

Radi pedijatrija na Novom naselju
19/08/2020
“Banjica” ponovo prima pacijente
26/08/2020

Ukinut kontrolni PCR test

Kontrolni PCR test koji je rađen nakon isteka izolacije od dve nedelje od danas je ukinut, odlučio je Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”. Tim povodom su iz Doma zdravlja “Novi Sad” saopštili da će pacijenti, nakon prestanka karantina, biti pozvani od strane lekara iz kovid ambulanti sa terminom kada da dođe na kontrolu.
“Spisak pacijenata kojima se uskoro završava dvonedeljna izolacija dobijaćemo od Instituta za javno zdravlja Vojvodine i na osnovu njega pozivati pacijente na kontrolu”, saopštili su iz ove ustanove.
Naveli su i da ovim potezom žele da obezbede maksimalnu sigurnost svim pacijentima koji dolaze u objekte, pa će oni koji su bili u izolaciji biti pregledani u kovid ambulantama i neće biti u kontaktu sa ostalima.
Navedeno je i da će, budući da je ukinuto kontrolno PCR testiranje, lekarski izveštaj najviše zavisiti od izjave pacijenta: kako se trenutno oseća, da li ima tegobe..
“Podsećamo građane da je od krucijalne važnosti da tom prilikom daju tačne podatke na osnovu kojih će lekar ukinuti karantin, jer svaki netačan i namerno prikriven podatak o zdravstvenom stanju može povlačiti za sobom i odgovornost”, kažu predstavnici ove zdravstvene kuće.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.