Psihološka radionica – “Bezuslovno s granicama”
01/12/2021
Radionica za Novosađane: Sve o pubertetu
01/12/2021

Svaki treći Beograđanin primio tri doze

U Beogradu je do sada trećom dozom vakcine protiv korona virusa vakcinisano 446.388 punoletnih građana što je 32,24 odsto, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je precizirao da je u glavnom gradu prvom dozom do sada vakcinisano 62,32 odsto punoletnih građana ili 864.518, dok je revakcinisano 60,1 odsto ili 833.127 građana. Vesić je rekao da je poslednjih dana, kako je počeo da se smanjuje broj novozaraženih, opalo interesovanje za vakcinaciju i apelovao na sve sugrađane da se ne opuštaju.

– Kao što sada padaju brojke, može da se desi da ne bude tako. Ukoliko se ne budemo vakcinisali, možemo veoma brzo da imamo drugačiju situaciju. To što ima manje zaraženih, ne znači da virus nije među nama i da ne treba da se zaštitimo tako da je moja molba svim Beograđankama i Beograđanima da se vakcinišu jer je to najjednostavniji način da se zaštite – rekao je Vesić.

Podsetio da je građanima u našoj zemlji na raspolaganju pet vrsta vakcina protiv korona virusa.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je u poslednjih mesec dana povećan broj mladih u kategiriji od 18 do 30 godina koji su se vakcinisali.

– Pre oko mesec dana taj broj je bio oko 30 odsto, a sada smo već na 37 odsto mladih uzrasta od 18 do 30 godina u Beogradu koji su se vakcinisali – rekla je Stanisavljević novinarima u robnoj kući “Ikea”, gde je danas otvoren punkt za vakcinaciju.

Stanisavljević je rekla da je najmanje mladih vakcinisano u opštini Lazarevac, oko 20 odsto, a najviše na opštini Stari grad gde je vakcinisno 60 odsto građana uzrasta od 18 do 30 godina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.