Podaci o bebi preko mobilne aplikacije

Zašto ne radi Komisija za NATO bombardovanje
30/12/2020
U novogodišnjoj noći u Beogradu rođeno 20 beba
01/01/2021

Podaci o bebi preko mobilne aplikacije

Telefonsko savetovalište za roditelje “Halo Beba” dobilo je novu mobilnu aplikaciju, interaktivni vodič kroz roditeljstvo i razvoj deteta sa nizom sadržaja i novim iskustvom učenja za roditelje, saopštio je UNICEF.
Kroz aplikaciju “Halo Beba – Vaš saputnik u roditeljstvu” mame i tate će dobiti ažurirani i personalizovani sadržaj koji se odnosi na praćenje rasta i razvoja deteta u ranom uzrastu, dojenje, ishranu, imunizaciju, planiranje lekarskih pregleda, ideje za podsticanje razvoja kroz igru, razgovor, čitanje sa decom, odgovore na roditeljske zabrinutosti i mnogo drugih tema.
Informacije i saveti su zasnovani na najnovijim svetskim saznanjima o razvoju deteta. UNICEF u Srbiji je aplikaciju razvio u partnerstvu sa Gradskim zavodom za javno zdravlje i kompanijom Nordeus, a može se preuzeti sa Google Play Stora. Roditelji će, kao i do sada, moći telefonom da pozovu “Halo beba” savetovalište i od patronažnih sestra koje su zaposlene u tom servisu dobiju odgovore na sva pitanja koja se odnose na prve godine bebinog života.
Telefonsko savetovalište “Halo Beba” otvoreno je 2001. godine zahvaljujući punoj tehničkoj i logističkoj podršci UNICEF-a, a od 2007. godine u celini ga finansira Grad Beograd.
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ističe da je to usluga na koju je Grad posebno ponosan i čiji rad podržava od samog početka njegovog osnivanja 2001. godine.
Savetovalištem “Halo Beba” rukovodi Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, a direktorka te ustanove Dušanka Matijević kaže da mobilna aplikacija predstavlja još jedan iskorak savetovališta “Halo Beba”, pre svega u pogledu dostupnosti važnih informacija za roditelje u svakom trenutku.

– Na taj način svi zajedno pružamo veliku podršku mladim roditeljima u periodu kada im je pomoć i te kako potrebna i ostvarujemo naš zajednički cilj, dobro zdravlje i blagostanje najmlađih i njihovih porodica uz podršku, ljubav, bezbedno i stimulativno okružnje – zaključila je Matijević.
Nakon što roditelj kreira nalog na aplikaciji “HaloBeba – Vaš saputnik u roditeljstvu” biće mu omogućeno da kreira profil deteta koji će mu omogućiti da prati razvoj i rast deteta, Dnevnik razvoja, Kalendar vakcinacija i Preventivne preglede kod izabranog pedijatra.
Sadržaj aplikacije raspoređen je u nekoliko oblasti:Igra i učenje, Podsticajno roditeljstvo, Zdravlje i nega, Dojenje i ishrana, Bezbednost i zaštita i Kutak za roditelje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.