Dodatne ekipe za pregled Novosađana koji sumnjaju da imaju kovid
13/04/2021
Još je rano za zatvaranje kovid bolnica
17/04/2021

Po vakcinu i u tržni centar

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić održao je sastanak sa predstavnicima tržnih centara i rekao da je dogovoreno da od ponedeljka budu formirani mobilni punktovi za vakcinaciju u tim objektima. On je rekao da je važno što su šoping molovi ponovo počeli da rade, jer zapošljavaju veliki broj ljudi, kao i to da se na taj način obavlja visoka stopa prometa od koje se plaća PDV, a tako i država prihoduje.

– Sa predstavnicima tržnih centara i Gradskog zavoda za javno zdravlje smo razgovarali o organizaciji posebne akcije vakcinacije u tržnim centrima. Utvrđeno je da je većina zaposlenih vakcinisana i veoma smo zadovoljni zbog toga. Dogovor je da od sledeće nedelje napravimo mobilne punktove u tržnim centrima. Ti punktovi će biti stacionirani po nekoliko dana, a posetioci i surađani koji žive u njihovoj blizini će moći i da se vakcinišu. Higijena je na visokom nivou, poštuju se sve epidemiološke mere i ubacuje se svež vazduh kroz adekvatne klimatizacione sisteme. Poruka Grada Beograda je da su tržni centri bezbedno mesto i da sugrađani, uz poštovanje epidemioloških mera, slobodno mogu da ih posećuju – istakao je Vesić.

On je podsetio da je cilj Grada da se sugrađni vakcinišu u što većem broju, kao i da su ljudi iz svih delova prestonice podjednako bitni.

Sastanku su prisustvovali sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, sekretar za privredu Milinko Veličković i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefoski.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.