Nova ambulanta posle 40 godina

Novi dom zdravlja u februaru
08/01/2021
Banjica nije više kovid bolnica
15/01/2021

Nova ambulanta posle 40 godina

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić posetio je ambulantu u naselju Ugrinovci, koja je u završnoj fazi izgradnje i uskoro bi trebalo da bude otvorena za pacijente. Prostiraće se na oko 1.600 kvadrata, a vrednost radova je 230 miliona dinara.
Radojičić je rekao da će radovi uskoro biti završeni i da su stanovnici Ugrinovaca čekali 40 godina na novi objekat zdravstvene stanice.

– Posle završetka radova sledi posao na opremanju i dobijanju upotrebne dozvole, a da se nakon toga objekat predaje u nadležnost Ministarstva zdravlja. U najbržem mogućem roku zdravstvena stanica će biti na raspolaganju građanima. Ambulanta u Ugrinovcima imaće pedijatrijsku službu, ginekološku, stomatološku, kao i laboratoriju, što će povećati kvalitet lekarskih usluga meštanima tog naselja u opštini Zemun- istakao je gradonačelnik.
Radojičić je istakao da je razgovarao sa predsednikom opštine Zemun Gavrilom Kovačevićem i direktorkom Doma zdravlja i da su se saglasili da u novoj ambulanti treba da bude zaposleno dvostruko više ljudi nego do sada.

– Verujem da će ti uslovi biti ispunjeni i da će sve potrebne procedure u Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja proći u skladu sa očekivanjima, što će rezultirati većim brojem lekara i osoblja u zdravstvenoj stanici u Ugrinovcima. Razgovarali smo i o mogućnosti da naselje Altina dobije novu zdravstvenu stanicu, da se renovira zemunski Dom zdravlja i da zdravstvena stanica u Batajnici dobije dodatni sprat – rekao je gradonačelnik.

Radojičić je najavio da će Grad Beograd u narednom periodu pokrenuti projekat rekonstrukcije zgrada Hitne pomoći i Studentske poliklinke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.