KBC “Dragiša Mišović” izašao iz kovid sistema

Platforma za pomoć obolelima od retkih bolesti
03/03/2022
SOS linija za prevenciju samoubistava
07/03/2022

KBC “Dragiša Mišović” izašao iz kovid sistema

Kliničko-bolnički centar “Dr Dragiša Mišović” danas počinje da radi u punom kapacitetu, za nekovid pacijente, a uskoro će iz kovid sistema izaći i KBC “Bežanijska kosa”, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Kako je rekao, bolja su vremena i za pacijente i za zaposlene u bolnicama koje su bile u kovid sistemu.

Lončar je rekao da je epidemijska situacija u zemlji povoljnija, te da je vreme da se zdravstveni sistem posveti pacijentima koji nisu oboleli od virusa korona.

– ”Dr Dragiša Mišović” danas počinje da radi u punom kapacitetu za ne kovid pacijente. Jedina je ostala ”Bežanijska kosa”, ali mislim da će i ona brzo da izađe iz kovid režima, jer ćemo sve pacijente kada ostane mali broj njih prebaciti u bolnicu u Batajnici, koja je za to i napravljena i ima kapacitete – poručio je Lončar za Tanjug, a saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kada je reč o sednici Kriznog štaba, ministar kaže da su se stekli uslovi da se održi narednih dana.

– Imamo povoljniju situaciju, ali da li možemo da garantujemo da će tako i ostati – to niko ne može. Kovid nas je naučio da to ne možemo da predvidimo. Mi radimo šta je do nas, svi dobro znamo da treba da se ponašamo tako da sprečimo širenje virusa – poručio je Lončar.

On naglašava da zdravstveni sistem treba da se posveti pacijentima koji nisu oboleli od korone, a koji dugo čekaju na lečenje.

– Rastu liste čekanja, sve te stvari moramo da nadoknadimo. Čeka nas jedan ozbiljan posao, promena mora da se uradi u zdravstvenom sistemu, jer posle korone ništa neće biti isto. Sistem će morati drugačije da funkcioniše, a sve iz razloga da nadoknadimo propušteno zbog korone. Radimo svaki dan, danonoćno, pripremamo sistem za te promene i moći ćemo da uspemo samo ako bude jedinstva i discipline – zaključio je ministar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.