Institut za transfuziju radi i tokom praznika

Na radu povređeno više od 20.000, poginulo 45 radnika
28/04/2022
Otvorena prva ambulanta za postkovid stanja
28/04/2022

Institut za transfuziju radi i tokom praznika

Tokom prvomajskih praznika, Institut za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, radiće u ponedeljak, 2. maja i utorak 3. maja od 8 do 15 časova, saopštili su iz ITK. Kako su naveli, trenutno su smanjene rezerve krvi svih negativnih krvnih grupa kao i 0 pozitivne krvne grupe.

– Pozivamo sve sugrađane da se odazovu našem pozivu i dobrovoljo daju krv i tokom praznika. Nakon praznika, realizovaće se i tradiconalna akcija dobrovoljnog davanja krvi na stadionu “Rajko Mitić” pod sloganom “Crveno bela krv” – saopštili su iz Instituta za transfuziju.

Fudbalski klub „Crvena zvezda“ i Udruženje građana „Delije sever“ nakon uskršnjih i prvomajskih praznika organizovaće akciju dobrovoljnog davanja krvi. S obzirom da su nakon praznika, zbog neradnih dana, smanjene rezerve krvi, Zvezdaši su odlučili da pokažu solidarnost i organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi.

U sredu 4. maja i četvrtak 5. maja od 10 do 18 časova, svi građani koji su zdravi i imaju dobru volju, dobrodošli su da dođu na stadion „Rajko Mitić“ i u medija centru dobrovoljno daju krv.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.