Celijakija – klinički kameleon koji se teško otkriva
15/04/2022
Ishrana tokom pandemije – rizik za pojavu predijabetesa
15/04/2022

Humanitarna trka – Dok dišem, nadam se

Udruženje za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije (CF Srbije) organizuje humanitarnu trku pod nazivom “Dok dišem, nadam se“ 14. maja u Novom Sadu, sa početkom u 11 časova i startom kod Žeželjevog mosta. Trasa je duga 3, 8 kilometara, a cilj i dodela medalja biće organizovani kod CF ružičnjaka, kojim aktivisti CF Srbije u martu ukrasili plato ispred Doma zdravlja Novi
Sad.
Ovo je druga trka u organizaciji Udruženja, a ove godine realizuje se u okviru šire majske kampanje „Trikafta za sve CF heroje“, kojom, kako navode, žele dodatno da skrenu pažnju na značaj inovativnih terapija u lečenju naših pacijenata.

Krajni rok za prijavu učesnika je 11. maj do ponoći, iznos kotizacije je minimum 500 dinara, a sav prihod namenjen je Udruženju osoba sa cističnom fibrozom, odnosno ide u humanitarne svrhe za opremanje CF centara i pomoć u radu Udruženja.
Više informacija o trci uz formular za prijavu dostupno je na stranicama Udruženja CF Srbije, kao i sajtu https://www.cfsrbija.rs/trka2022.html. U Udruženju CF Srbija ističu da je cistična fibroza genetski uzrokovana, multisistemska, neizlečiva bolest koja je do sada životni vek pacijenata ograničavala na 25 godina, ali uz zajedničke napore Udruženja CF Srbije, struke i države, standardi u lečenju se kontinuirano unapređuju otvarajući polja novih nada za sve obolele i njihove porodice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.