Bez redovne fizičke aktivnosti 60 odsto devojčica

Renoviranje ambulante posle 70 godina
14/09/2022
Listerija koja je otkrivena u viršlama može biti opasna za trudnice
23/09/2022

Bez redovne fizičke aktivnosti 60 odsto devojčica

Više od 60 odsto devojčica osnovnoškolskog uzrasta nema redovnu fizičku aktivnost, koja je neophodna za pravilan rast i razvoj, a na svakom nivou bavljenja sportom mnogo je manje devojčica i žena u odnosu na muškarce, saopštili su iz Instituta za ženski sport.

U nedelju 25. septembra Institut organizuje radionice na temu “Naša kičma naš je stub” koju će održati Stevan Filipović, strukovni fizioterapeut, a zatim i radionicu sa psihologom Irenom Anđelković na temu “Kad nerviram sebe ne tolerišem ni druge”. Radionice će se održati u SC Žarkovo u organizaciji Instituta za ženski sport u saradnji sa Pokretom za žensku košarku sa početkom u 9 časova.

Više od pedeset sportskih i medicniskih stručnjaka, i radnika u sportu okupljeno je u Institutu za ženski sport kako bi se svim devojčicama u Srbiji omogućilo da se besplatno bave sportom i imaju fizičku aktivnost. Hrabrost, samopouzdanje i timski duh, stečeni redovnim sportskim aktivnostima potrebni su devojčicama kako bi postale osnažene žene i preuzele liderske uloge u društvu.

Institut za ženski sport uspostavio je sistem besplatnih škola sportova za devojčice u 19 gradova širom Srbije, u kojima na čak 33 lokacija, dva puta nedeljno, radi više od 30 iskusnih trenera. Za sve informacije i uspis možete pozvati broj telefona Instituta 063 238204, posetiti websajt www.institutzazenskisport.rs ili putem Instagram i Facebook profila @institutzaženskisport. Upis u besplatne škole sportova vrši se dolaskom na prvi trening.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.