Pandemija stopirala operacije hemofiličara
15/04/2022
Na radu povređeno više od 20.000, poginulo 45 radnika
28/04/2022

Besplatni pregledi mladeža širom Srbije

Nakon dve godine odlaganja besplatnih pregleda usled epidemije Kovid-19, u okviru ovogodišnje kampanje Euromelanom biće organizovani besplatni dermatološki pregledi širom Srbije u prijavljenim državnim i privatnim ordinacijama u ponedeljak, 13. juna 2022. godine, najavila je prof. Danica Tiodorović Nacionalni Koordinator Kampanje Euromelanoma u Srbiji.

Provera rizika za nastanak melanoma može se odrediti klikom na kalkulator rizika za nastanak melanoma do 08. maja. Osobama koje spadaju u rizične kategorije za nastanak melanoma, biće zakazan besplatan pregled 13. juna.

Pored zakazivanja besplatnih pregleda osoba sa rizikom za nastanak melanoma putem sajta, pregledi se mogu zakazati i putem telefona 080/ 0222888, tokom 06.06.2022. i 07. 06.2022. u periodu od 8h do 20h.

– Pored besplatnih pregleda, ove godine kampanja Euromelanom Srbija, uključiće veći obim aktivnosti u cilju edukacije stanovništva o pravilnom ponašanju na suncu, značaju samopregleda i rane dijagnostike malignih tumora kože. Aktivnosti kampanje Euromelanom Srbija ove godine uključuju i odlazak dermatologa na besplatne preglede i edukaciju stanovništva u Sremskoj Mitrovici, Zlatiborskom okrugu, Pirotu i Gračanici – navodi dr Tiodorović.

Nastavlja se i prošlogodišnja edukacija i besplatni pregledi dece u vaterpolo kampovima Vaterpolo Saveza Srbije i odbojkaškim kampovima Vladimira Grbića tokom jula i avgusta 2022. godine, u cilju motivisanja mladih na odgovorno ponašanje i usvajanje pravilnog ponašanja na suncu od najranijeg uzrasta.

Kampanje Euromelanom Srbija je i ove godine dobila podršku Ministarstva Zdravlja i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.