Besplatni pregledi u vojnim bolnicama
25/07/2019
Beogradskim kupalištima haraju virusi
26/07/2019

Beograd finansira četvrti pokušaj VTO

Svi parovi koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Beograda, a koji se bore sa sterilitetom, moći će da računaju na besplatan četvrti pokušaj biomedicinski potpomognutog oplođenja, budući da su odbornici Skupštine Grada usvojili ovu odluku. Takođe, pomerena je i starosna granica pa će pravo na finansiranje VTO o trošku gradskog budžeta imati žene koje još nisu napunile 45 godina. Tim povodom gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić rekao je da je ova odluka za njega lično veoma važna, kao i da je značajna iz više aspekata. S jedne strane, kako je ukazao, ona predstavlja direktnu i konkretnu pomoć pojedincu i parovima, a sa druge, daje doprinos u rešavanju problema koji je od velike važnosti za Srbiju.
– Ova tačka doprinosi strategiji Srbije po pitanju nataliteta. Svi koji su u svom okruženju imali ljude koji se bore sa ovim problemom, a statistika kaže da je svaki šesti par imao ovaj problem, znaju koliko su ti ljudi posvećeni i koliko je ta borba teška – rekao je Radojičić.
Prema njegovim rečima, strategija vođenja politike u tom pravcu je izuzetno značajna za opstanak srpskog naroda.
– Opredeljivanje 30 miliona dinara u tu svrhu je od izuzetne važnosti. Novac nije više problem i sada sredstva koristimo na pravi način – zaključio je Radojičić.
Pravo da konkurišu imaju žene koje na dan prijavljivanja nisu navršile 45 godina, koje nisu rađale i iza sebe imaju tri pokušaja vantelesne oplodnje. Potrebno je da su parovi državljani Srbije, sa prebivalištem u Beogradu najmanje godinu dana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.