Vakcinacija na 17 punktova
07/01/2021
Nova ambulanta posle 40 godina
13/01/2021

Novi dom zdravlja u februaru

Radovi na izgradnji novog Doma zdravlja u Borči privode se kraju, a očekuje se da će prve pacijente primiti već krajem februara ili početkom marta. Novoizgrađeni objekat posetili su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

Ministar Lončar je izjavio da će svi radovi biti završeni do 10. februara, a da nakon toga sledi njegovo opremanje.

Objekat je površine oko 7.000 kvadratnih metara, a imaće i podzemne garaže površine oko 1.300 kvadrata. Prema toj zdravstvenoj ustanovi gravitira oko 150.000 stanovnika.

– U ovom Domu zdravlja radiće 150 zdravstvenih radnika, a već je primljeno 85, od kojih 30 lekara i 55 medicinskih sestara, a biće i još zapošljavanja. Primićemo ljude sada, da se obuče i budu spremni u februaru, početkom marta da krenu sa radom – rekao je ministar.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je da Grad nastavlja da ulaže u objekte primarne zdravstvene zaštite i da će za mesec dana biti završena i ambulanta u Ugrinovcima.

– Zahvalan sam Ministarstvu zdravlja, Vladi Srbije i predsedniku jer se ovom trenutku gradi nekoliko bolnica u Beogradu – Dedinje 2, Infektivna klinika, KCS, a završena je bolnica u Batajnici – naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda je naveo da je razgovarao sa predsednikom opštine Palilula da se u bivšoj zdravstvenoj stanici u Borči otvori opštinski uslužni centar, gde bi bile smeštene opštinske službe, a čak neke i gradske i republičke službe.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je naveo da će ove godine uz pomoć Grada i Republike biti rekonstruisan i Dom zdravlja u Krnjači i da će to biti investicija od oko 200 miliona dinara. Ukupna vrednost radova na Domu zdravlja u Borči je oko 812 miliona dinara, a ta zdravstvena ustanova će imati pedijatruju, opštiu službu, stomatologiju, ginekologiju, laboratoriju, hitnu službu, patronažnu službu, kućno lečenje…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.