Na proleće počinje gradnja “Tiršove 2”

Vodič kroz VTO (prvi deo)
23/08/2019
Nema epidemije malih boginja
28/08/2019

Na proleće počinje gradnja “Tiršove 2”


Nova dečija bolnica, “Tiršova 2” biće izgrađena na uglu ulica Doktora Subotića i Deligradske u Beogradu. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je usvojeno idejno rešenje, kao i da je u planu da gradnja zgrade “Tiršove 2” počne na proleće. Prvo korak je, kako je rekao, priprema lokacije. Nova zgrada prostiraće se na 33 hiljade kvadratnih metara, imaće veliki broj parking mesta, kao i jednokrevetne i dvokrevetne sobe, najavio je Radojičić gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a. Grad je angažovao Urbanistički zavod Beograda da na osnovu idejnog rešenja pristupi izradi projekta, čime se stvaraju uslovi za dalji rad na novoj bolnici. Studija izvodljivosti će biti gotova u septembru, kazao je, a za to vreme će se pripremati tenderska dokumentacija za sledeću fazu. Pojasnio je i da će zgrada biti jednostavna za snalaženje pacijentima i drugim korisnicima, kao i da je važno da se svi u njoj osećaju prijatno i lakše podnesu tegobe zbog kojih su došli u kliniku.

“Idejnim rešenjem predloženo je da bolnica ima osam spratova koji će se prostirati na oko 33.000 metara kvadratnih. Još četiri podzemne etaže površine oko 28.000 kvadrata omogućiće parking za 600 automobila. “Tiršova 2” imaće direktan izlaz na auto-put, u dva smera, kao i pristup iz pravca Deligradske ulice”, objasnio je Radojičić.

Dodao da je lokacija koja je izabrana i sama izazovna, ali s obzirom na to da je namera da bolnica bude u centru Beograda, to je po analizi i najbolja moguća lokacija. Cilj je, kako je objasnio gradonačelnik Beograda, da se nova zgrada uklopi u mesto na kome će se nalaziti, a zato su, kako je istakao, važne i saobraćajnice koje treba da omoguće pacijentima što brži ilakši pristup.

“Studija izvodljivosti će biti gotova u septembru. Radimo transparentno u saradnji sa predstavnicima radne grupe, klinike i grada i želja nam je da dođemo do najboljeg mogućeg rešenja. “Tiršova2” ne predstavlja samo veliki projekat već i potpuno novi pristup našim malim pacijentima u modernoj bolnici kakve imaju njihovi vršnjaci u najsavremenijim zemljama sveta” kazao je gradonačelnik.

1 Komentar

  1. TATJANA kaže:

    SVAKA ČAST ZA ZIDANICE,TO SE SVUDA PIŠE I SPOMINJE, ALI NIKO NE KAŽE KO ĆE RADITI U TIM ZIDANICAMA.SVA NAM RADNA SNAGA ODE U INOSTRANSTVO.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.