Deseti festival dojenja: Sutra od 12 do 17 u SC “Šumice”

Kreiranje zdravstvenog sistema po meri pacijenta
12/04/2022
Celijakija – klinički kameleon koji se teško otkriva
15/04/2022

Deseti festival dojenja: Sutra od 12 do 17 u SC “Šumice”

Deseti jubilarni Festival dojenja, održava se po prvi put uživo u Beogradu, 14. aprila od 12 do 17 časova u voždovačkom centru „Šumice“, i u isto vreme onlajn za trudnice i mame iz ostatka Srbije. 

Blagotvornost majčinog mleka na imunitet, emocionalnu stabilnost i opšte zdravlje deteta dokazale su brojne naučne studije. Poslednjih godina popravlja se i poražavajuća stitistika o procentu dojenja beba nakon navršenog šestog meseca života, bar kada je Srbija u pitanju.

Verujemo da su tome poprilično pomogle brojne radionice i festivali dojenja koje Dečjisajt organizuje od 2016.godine i kroz koje je prošlo više od 6,5 hiljada žena. Prekida nije ni bilo, čak ni u jeku pandemije, samo što je edukacija bila online, jer su jedino tako prilike dozvoljavale.
Sada su već za nijansu drugačije, pa nakon dve i po godine, festival dojenja ponovo će biti uživo u Beogradu, doduše sa limiranim brojem učesnika jer je virus kovid-19 još uvek prisutan u našim životima. Ne želimo da se neka trudnica, mama ili beba razbole, već da spremno uplove u novu, prelepu životnu avanturu zvanu dojenje. A kako nije svaka buduća mama iz Beograda, mislili smo i na nju i omogućili joj uključenje uživo, da i  ona jednako dobro može da učestvuje, i to aktivno.
Mame, koje su prošle taj period u životu znaju da dojenje može da bude i lepo i mučno, i bolno, i praćeno suzama, onim izazvanim neuspehom, ali i onim, koje priželjkujemo, kada plačemo od sreće zahvaljujući uspehu, koji svaka majka može da ostvari, ako ima dobar savet, dobrog druga u trenucima kada joj je podrška preko potrebna. Ono što je važno, na festivalu istu dobija, najčešće kad je trudna jer tada najviše ima vremena da se edukuje, a vreme kada čeka prinovu upravo treba za to i da iskoristi.
Festival je tu da joj odgovori na brojna pitanja, otkloni sve nedoumice i predrasude, da je ohrabri na njenom putu roditeljstva, da je besplatno edukuje za uspešno dojenje. Zato će svaka mama imati priliku da postavi pitanja, kako uživo, tako i putem chata.
I ovaj put zakazan je omiljeni Zdravstveni panel, koji omogućava da ginekolog-akušer i neonatolog daju odgovore na pitanja koja tište mame. Tu su i psiholog i stomatolog, jer mama mora da zna šta je važno za nju i njenu bebu, ali i kako da se izbori sa strahovima i izađe kao pobednik iz ove životne faze, koja će i te kako da joj prija.

Festival dojenja je poznat i po Kvizu znanja, u okviru kojeg prisutne imaju priliku da naučeno pretoče u dodatni dobitak, poklon, koji će nekima od njih biti i te kako koristan, a uz to i lepa uspomena na ovu edukaciju.
Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta prijavljivanje obavezno. Jednostavno je… Samo kliknite OVDE i ubeležite u podsetnik da u četvrtak 14. aprila od 12 do 17 časova treba da budete sa nama online ili uživo u „Šumicama“
Mnogo ćete naučiti, sjajno ćete se zabaviti, pa ćete kućama otići sa širokim osmehom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.