Da li ćemo jajne ćelije i spermatozoide uvoziti iz Španije?
24/05/2022
Na šalter bez barijera
24/05/2022

Besplatni dermatološki pregledi mladeža

Nakon dve godine odlaganja besplatnih pregleda usled epidemije Kovida 19, u okviru ovogodišnje kampanje Euromelanom biće organizovani besplatni dermatološki pregledi širom Srbije u prijavljenim državnim i privatnim ordinacijama u ponedeljak, 13. juna 2022. godine.

Pored besplatnih pregleda, ove godine kampanja Euromelanom Srbija, uključiće veći obim aktivnosti u cilju edukacije stanovništva koje je profesionalno izloženo većem UV zračenju o pravilnom ponašanju na suncu, značaju samopregleda i rane dijagnostike malignih tumora kože.

Preventivne preglede po programu Euromelanoma(karcinomi kože, posebno melanoma), sprovodiće nacionalni koordinator Profesor dr Danica Tiodorovic sa ekipom koleginica i kolega iz Beograda, Novog Sada i Niša.
Lekarske ekipe će građanima biti na raspolaganju 28. maja ambulanta u selu Karan, nadomak Užica, u 11 časova, a sledećeg dana 29. maja u ambulanti Mokra Gora od 10 časova. Građani Sremske Mitrovice će na pregled moći da odu 5. juna u Ambulanti u Mačvanskoj Mitrovici u 10 časova, u Ambulanti u selu Martinci u 13 časova, a u Kuzminu u 14 časova. U Gračanici će sepregledi obavljati 18. juna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.